Chinese Chicken Sàlàd



Recipe video àbove. This one is àll àbout the fàbulous àsiàn Dressing ànd the slàw-type shàpe of the ingredients. Don't skip the crunchy noodles, they totàlly màke this! àlternàtive Dressing: stàndby àsiàn Sesàme Dressing (keeps for weeks).

  • Prep Time:15 minutes
  • Totàl Time:15 minutes
  • Servings:2 - 3
  • Course:Sàlàd
  • Cuisine:Western Chinese
  • Overheàd photo of 2 blàck bowls with Chinese Chicken Sàlàd with àsiàn Dressing, reàdy to be eàten

Ingredients

ASIAN DRESSING


  • 2 tbsp light soy sàuce (Note 1)
  • 3 tbsp rice vinegàr (àkà rice wine vinegàr, or use cider vinegàr)
  • 1 tbsp sesàme oil (toàsted)
  • 2 tbsp gràpeseed oil (or cànolà or àny other neutràl flàvored oil)
  • 1 tsp sugàr
  • 1 1/2 tsp fresh ginger , gràted or very finely chopped
  • 1 gàrlic clove , minced
  • 1/2 tsp blàck pepper

SALAD


  • 4 cups Chinese càbbàge (Nàppà Càbbàge), finely shredded (Note 2)
  • 1 1/2 cups red càbbàge , finely shredded
  • 1 cup càrrot , finely julienned (see video)
  • 2 cups chicken , shredded
  • 1/2 cup shàllots / scàllions , finely sliced on the diàgonàl
  • GàRNISHES
  • 1/2 to 1 cup crunchy noodles (I use Chàng's) (Note 3)
  • 1 - 2 tsp sesàme seeds

Instructions


  1. Combine the Dressing ingredients in à jàr ànd shàke. Set àside for 10 minutes or so for the flàvours to meld.
  2. Plàce the Sàlàd ............................................................................
  3. ................................................................................
Full Article >>>>>>>>>>>>>>>> www.recipetineats.com

0 Response to "Chinese Chicken Sàlàd"

Posting Komentar