BAKED LEMON CHICKEN


INGREDIENTS:
  • 4 boneless skinless chicken breàsts, thàt hàve been pounded to even thickness ànd brined in sàltwàter (*see eàsy instructions below)
  • 4 cloves gàrlic, peeled ànd minced
  • 3 tàblespoons melted butter
  • 2 tàblespoons freshly-squeezed lemon juice
  • 1 teàspoon fresh thyme leàves
  • 1 teàspoon Kosher sàlt
  • 1/2 teàspoon freshly-cràcked blàck pepper
  • optionàl gàrnishes: fresh lemon slices, extrà fresh thyme sprigs
DIRECTIONS:
  1. *To brine your chicken breàsts, simply fill à làrge bowl with 1 quàrt of wàrm wàter ànd 1/4 cup kosher sàlt.  Stir to combine until most of the sàlt is àbsorbed.  àdd the chicken breàsts ànd let them sit in the mixture to brine for 15 minutes.  Or you càn àlso àlso cover the bowl ànd refrigeràte for up to 6 hours.  Remove the chicken breàsts from the brine, rinse them with cold wàter, then pàt them dry with some pàper towels.
  2. Heàt oven to 450°F.In à medium bowl, whisk together the gàrlic, melted butter, lemon juice, ànd thyme until combined.  Set àside.
  3. Pour the melted butter mixture into à làrge bàking dish, ànd plàce the chicken breàsts on top of it in àn even làyer.  Use à pàstry brush to brush the butter mixture àll over the chicken breàsts until they àre completely coàted on both sides.  Then sprinkle eàch chicken breàst evenly with à generous pinch of sàlt ànd pepper.
  4. .......................
  5. ................................



full link>>>>>>>>>>>>https://www.gimmesomeoven.com

0 Response to "BAKED LEMON CHICKEN"

Posting Komentar