Ingredients
- 400 g/14oz coconut milk (1 càn), full fàt
- 13-16 bàmboo skewers , 16cm / 6.5" long (Note 1)
MâRINâDE:
- 600 g / 1.2lb chicken thighs , boneless skinless, cut into 2cm/4/5" pieces (Note 2)
- 1 tbsp curry powder (Note 3)
- 1 tsp white sugàr
- 2 tsp red curry pàste (Note 4)
- 1 tsp sàlt
THâI PEâNUT SâUCE:
- 2 tbsp red curry pàste (Note 4)
- 3/4 cup nàturàl peànut butter, smooth (Note 5)
- 1/4 cup white sugàr
- 2 tsp dàrk soy sàuce (Note 6)
- 1 tsp sàlt
- 2 tbsp cider vinegàr (Note 7)
- 3/4 cup (185ml) wàter
SERVING:
- 2 tbsp peànuts finely chopped
- Lime wedges (optionàl)
- Coriànder / cilàntro leàves ànd sliced red chilli (optionàl)
Instructions
- If cooking on à BBQ or over chàrcoàl, soàk skewers for 2 hours in wàter.
- THàI CHICKEN SàTàY SKEWERS:
- Mix together the chicken ànd Màrinàde with 1/4 cup of coconut milk, then set àside for àt leàst 20 minutes, or overnight.
- Threàd onto skewers - I do 4 to 5 pieces eàch.
- .................................
- .......................
- ..............
Full Recipe>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>https://www.recipetineats.com
0 Response to "Thai Chicken Satay with Peanut Sauce"
Posting Komentar