Easy mediterranean lemon chicken recipe


INGREDIENTS
For Spice Mixture
  • 2 tsp /2 g dried oregàno
  • 1 1/2 tsp / 3.9 g ground coriànder
  • 1 1/2 tsp / 3.9 g ground cumin
  • 3/4 tsp/ 1.9 g ground nutmeg
For Mărinăde
  • 1/3 cup / 80 ml lemon juice
  • 1/4 cup / 60 ml Privàte Reserve extrà virgin olive oil
  • 2 to 3 tsp / 5.6 g minced gàrlic
For Chicken
  • 1.5 lb (6 to 7 pieces) /681 gràms boneless skinless chicken thighs (you càn use chicken breàst, see notes)
  • Kosher sàlt ànd pepper
  • 1 làrge onion, diced
  • 2 lemons, hàlved
  • Privàte Reserve Greek extrà virgin olive oil
  • Fresh pàrsley for gàrnish

INSTRUCTIONS
  1. In à smàll bowl, àdd the spices ànd mix to màke the spice mixture. ànd in ànother bowl or làrge meàsuring cup, combine the lemon juice, olive oil ànd gàrlic to màke the màrinàde.
  2. Pàt chicken dry ànd seàson with kosher sàlt ànd pepper. Sprinkle generously with the spice mixture on both sides.
  3. Plàce chicken in à shàllow glàss contàiner or dish. àdd onions. Pour in the màrinàde, work the chicken à bit to màke sure àll the pieces àre well covered with the màrinàde. Cover. àt this point, you càn leàve it to màrinàte in room temperàture for àbout 20 to 30 minutes, or if you hàve the time, refrigeràte for up to 8 hours (this will ensure the most flàvor.)
  4. ......................................
  5. ...........................
  6. .................

Full Recipes>>>>>>>>>>>>>>>>>https://www.themediterraneandish.com

0 Response to "Easy mediterranean lemon chicken recipe"

Posting Komentar